Over de 
Crowdfundactie

Zorgverleners voor zorgverleners

VvAA ondersteunt het programma “Malawi Guardians” van Amref Flying Doctors waarin zorgverleners getraind worden via een mobiele trainingsapplicatie. Lokale zorgverleners, ofwel Malawi Guardians, zijn harder nodig dan ooit. Ze vormen letterlijk de kern van de Malawische gezondheidszorg. Vaak zijn zij de eerste en soms zelfs enige zorgverleners die inwoners van een afgelegen dorp ooit zullen zien. 
 
Goed getraind zijn deze zorgverleners enorm waardevol. Daarom traint Amref hen via het mobiele platform Leap. Deze app werkt zelfs op de meest simpele telefoon. Na een basisopleiding waarin de zorgverleners 10 modules  (basiszorg, hygiëne, moeder- en kindzorg etc.) doorlopen gaan ze  aan de slag in hun eigen dorp. 
 
Na deze training herkennen ze onder meer symptomen van veel voorkomende ziekten en kunnen ze mensen naar een ziekenhuis doorverwijzen indien nodig. Ook krijgen ze via Leap bijscholing en informatie als er een besmettelijke ziekte, zoals Covid-19 heerst.
 
Lees meer over het project  Start een actie 

Het project: Malawi Guardians


VvAA ondersteunt het bestaande project de “Malawi Guardians” van Amref Flying Doctors waarin zorgverleners getraind worden via een mobiele trainingsapplicatie. Lokale zorgverleners, ofwel Malawi Guardians, zijn in tijden van corona harder nodig dan ooit. Ze vormen letterlijk de kern van de Malawische gezondheidszorg. Vaak zijn zij de eerste en soms zelfs enige zorgverleners die inwoners van een afgelegen dorp ooit zullen zien. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen